Letterschilder

Een oud ambacht

Ondanks dat niet veel mensen dit werk nog doen is er nog steeds vraag naar. Zeker bij oude panden in oude steden en dorpen is het onderdeel van het karakter. In vergelijking met plakletters is het natuurlijk veel arbeidsintensiever, maar het resultaat is uniek. Een persoonlijke uitdrukking die in het digitale tijdperk nog moeilijk te vinden is.

Sinds de jaren jaren 70 schilder ik letters op ruiten, reclameborden, auto’s ( dat deden we vroeger ook zo ), boten, deuren, wanden, buitenmuren, en grachtenpanden. Simpel is het niet, net als met elk ander schilderwerk zijn omstandigheden cruciaal. Zo is het zetten van letters in een bewegend bootje in de kou niet bepaald makkelijk.

Voorbeelden

Denk aan namen op een deur, de naam van een jacht, maar ook slogans of reclameteksten op ruiten. Qua lettertypes / kleur is vrijwel alles mogelijk, ook past het natuurlijk op vele verschillende oppervlakken.

Wat zijn de kosten voor letter schilderen?

De kosten voor letterzetten hangt af van het type werk, complexiteit en de verwachte tijd die nodig is om het voor te bereiden en het uiteindelijk te schilderen. Bij het contact opnemen is het dan ook het beste om een foto mee te sturen van het oppervlak ( een ruit, bord of deur ) en zoveel mogelijk andere informatie.

Neem vrijblijvend contact op